Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Wintersport in het Sauerland

Het Sauerland is met name in de winter enorm populair bij Nederlanders en Belgen. Dit middelgebergte kent een aantal aantrekkelijke skigebieden. Wintersport in het Sauerland is ideaal omdat het dichtbij is en relatief goedkoop is. Je kunt er gemakkelijk heen voor een weekend of een paar doordeweekse dagen; perfect om het skiën of snowboarden eens uit te proberen als je er nog niet mee bekend bent. Maar ook de doorgewinterde wintersporter vindt hier genoeg uitdaging. Het enige nadeel van dit gebied is dat het niet zo sneeuwzeker is als de Alpen. Maar zodra het koud genoeg is, worden de sneeuwkanonnen aangezet om het landschap wit te kleuren. Denk bij wintersport echter niet alleen aan skiën en snowboarden; het Sauerland leent zich bij uitstek voor langlaufen, rodelen en sneeuwwandelingen.

Wintersport in Winterberg

Winterberg is het bekendste skidorp in het Sauerland en dat is natuurlijk niet zomaar. Rondom het centrum van Winterberg verbinden 25 skiliften in totaal 17 km aan skipisten. En dan hebben we het alleen nog maar over het dorp Winterberg zelf. Want tot het skigebied van Winterberg behoren ook de omliggende dorpen Neuastenberg, Altastenberg, Langewiese, Sahnehang en Züschen. In totaal zijn er 83 verschillende afdalingen mogelijk, verdeeld over 50 km aan skipisten. Het centrum van Winterberg is heel sfeervol en daarom populair als vakantiebestemming. Omdat het skigebied zo dichtbij ligt - en geschikt is voor de beginnende skiër of snowboarder - is het enorm populair bij gezinnen met kleine kinderen. De skiliften in Winterberg bevinden zich rondom de Bremberg en de Sürenberg, met uitzicht op de Kahler Asten van 842 meter hoogte. Omdat de meeste pisten voorzien zijn van sneeuwkanonnen kunt u met een gerust hart wintersport in Winterberg boeken, óók als er weinig sneeuw voorspeld is. Winterberg geniet grote bekendheid door de bobsleebaan waar regelmatig Word Cup wedstrijden worden gehouden. Wist u dat u zelf mee kunt in de Taxibob? U raast dan met een vaart van 130 km/u naar beneden! De St. Georg springschans is die andere grote highlight van Winterberg. Hier wordt zowel 's zomers als 's winters gesprongen. De springschans werd al in 1959 gebouwd en is daarna meerdere malen gemorderniseerd.

 

Hier vindt u de gezelligste pensions in Winterberg.


Wintersport in Willingen

Willingen is helemaal bij de tijd met een grote cabinelift (de sterkste van Duitsland), 18 km aan geprepareerde pisten en meer dan 100 sneeuwkanonnen. Deze sneeuwkanonnen kunnen 9 km skipiste van sneeuw voorzien. Er zijn 10 skipisten in Willingen waar ook 's avonds met kunstlicht geskied kan worden. Bovendien vindt u in Willingen de langste afdaling van het Sauerland (2 km). Parkeren onderaan de piste is gratis op een van de 1600 parkeerplaatsen (alleen in het centrum van Willingen parkeert u tegen betaling). De Ettelsberg-skilift brengt u snel en comfortabel naar de top waarna u van de langste afdaling in het Sauerland kunt genieten met een hoogteverschil van maar liefst 240 meter. Vergeet niet - voordat u afdaalt - van het uitzicht te genieten op de Hochheideturm! Voor de freestylers is er een funpark met diverse kickers, boxen, rails en pipes...

Hier vindt u de gezelligste pensions in Willingen.

Wintersport in Schmallenberg

Westelijk van Winterberg bevindt zich het dorp Schmallenberg. Hoewel het skigebied van Schmallenberg niet zo groot is als dat van Winterberg, heeft het met de Hunaulift in Bödefeld wel een afdaling van maar liefst 1500 meter te bieden. De andere bekende afdaling is die van de Hohe Lied. Schmallenberg kent een uitgebreid netwerk van langlaufloipes van in totaal 200 kilometer lengte. Het centrale punt is het Langlauf Snow Park in Westfeld. Het bijzondere is dat een deel van de langlaufloipes van kunstsneeuw voorzien kan worden. Bovendien zijn grote gedeelten van de loipes verlicht, zodat er ook 's avonds kan worden gelanglauft. Bij de Hunaulift bevindt zich de rodelbaan, waarmee wintersport in Schmallenberg een rijk gevarieerde belevenis is.


(copyright rothaararena.de)

Hier vindt u de gezelligste pensions in Schmallenberg.


Wintersport in Lennestadt en Hilchenbach

Lennestadt is een zeer fraai vakwerkstadje met een authentieke sfeer. Het ligt aan de Rothaarsteig, de bekende wandelroute door het Sauerland, waar 's winters uitdagende wandelingen zijn te maken. De langlaufloips maken onderdeeld uit van de Nordicsport Arena, het netwerk aan loipes door het Sauerland. Skiën en snowboarden vindt voornamelijk plaats rondom de Rhein-Weser Turm, die bovenop de Hohen Bracht (680 meter) staat. Dit skigebied is wat kleiner dan die van de omliggende dorpen, maar ideaal voor gezinnen. Wilt u de drukte van Winterberg ontwijken, dan is de combinatie van wintersport in Lennestadt en Kirchhundem een goede keuze. Hilchenbach ligt ten zuiden van Kirchhundem. De Rhein-Weser Turm is van hieruit eenvoudig bereikbaar. In het deelgemeente Lützel bevindt zich het skigebied Ginsberger Heide met twee skiliften, verlichte skipistes, een rodelbaan en 7 km aan langlaufloipes.

Hier vindt u de gezelligste pensions in Hilchenbach.

 
Wintersport in Medebach

De Schlossberg van bijna 800 meter hoog vormt het decor voor het skigebied rondom Medebach. U vindt er enkele uitdagende afdalingen. Bij de Schlossberg vindt u een goede skischool voor kinderen in het Kinder-Skiland. In Medebach kunt u ook rodelen, langlaufen en mooie sneeuwwandelingen maken. Hoewel u er rust vindt, ligt Medebach op korte afstand van zowel Winterberg als Willingen waar wat meer drukte te vinden is. Vlakbij Medebach ligt het tropisch zwemparadijs Aqua Mundo; zo kunt u genieten van zowel de sneeuw als van tropische temperaturen!


(copyright aktiv-im-sauerl;and.de)

Hier vindt u de gezelligste pensions in Medebach.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...