Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Wat is dat eigenlijk, een pension?

Op Zimmerfrei.nl vindt u pensions, herbergen (Gasthöfe), bed & breakfasts (Zimmer Frei) en kleine hotels in Duitsland. Wat zijn de kenmerken van een pension in vergelijking met de andere accommodaties?

Een pension in Duitsland is kleinschalig

Een pension in Duitsland is veelal kleinschalig van opzet. Soms heeft een pension slechts enkele kamers. Als er niet meer dan acht bedden worden aangeboden, dan wordt in Duitsland ook wel gesproken over Privatzimmer of Privatvermieter, ofwel particuliere verhuurder. Dit is de categorie die beter bekend staat als Bed & Breakfast. Als er méér dan acht bedden worden aangeboden, dan mag een verhuurder zich niet meer presenteren als 'Privatvermieter' en is er automatisch sprake van een pension.

Ontbijt in een pension

In een pension wordt ontbijt aangeboden in een aparte ruimte, dus niet in de kamer zelf. Deze ruimte is alleen toegankelijk voor huisgasten. Soms wordt er ook avondeten aangeboden aan de huisgasten. Er is echter geen sprake van een restaurant. Zo is er geen menukaart en kunnen alleen huisgasten gebruik maken van het diner. 

Minimum verblijf

Veel pensions hanteren een minimum verblijf van enkele nachten, maar dit is niet verplicht. Zoekt u een overnachting voor onderweg, dan kunt u gerust bij een pension navraag doen of men ook 'Einzelübernachtungen' toestaat. Pensions langs de autobahnen in Duitsland staan dat meestal toe. Pensions in vakantieregio's (Eifel, Moezel, Sauerland, etc.) zien hun gasten meestal liever wat langer dan één nacht verblijven.

Monteurzimmer

Soms wordt er in plaats van een pension gesproken over Monteurzimmer. Monteurzimmer worden vaak voor langere tijd (enkele weken) verhuurd aan werklieden. We hebben het dan over bijvoorbeeld wegwerkers, mensen uit de bouw, technici of anderzins mensen die voor een project wat langer en verder van huis zijn. 

Eisen waaraan een pension moet voldoen

Een pension hoeft niet te voldoen aan alle eisen die wel aan een hotel worden gesteld. Daarentegen mag een pension zich niet zomaar een hotel noemen. Een hotel heeft bijvoorbeeld een ontvangstruimte met een receptie die dagelijks bemand is. In een hotel worden de kamers dagelijks gereinigd (dit is geen voorwaarde in een pension!). Een hotel heeft een restaurant, waar ook mensen die geen hotelgast zijn kunnen dineren. Daarnaast heeft een hotel afhankelijk van de normering uitgebreidere faciliteiten, zoals TV op de kamer, internet, etc. 

Classificatie van pensions

Voor hotels bestaat er in Duitsland een classificatiesysteem waarmee de kwaliteit onafhankelijk wordt vastgesteld. Sinds enkele jaren bestaat er voor pensions en herbergen (Gasthof) een apart classificatiesysteem waarbij met sterren het comfortniveau wordt aangeduid. Als er sprake is van een pension dan worden de sterren voorafgegaan door een P. Bij een herberg (Gasthof) wordt het aantal sterren voorafgegaan door een G.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...