Taalkeuze:
NL DE

Vijf bijzondere vakwerkstadjes in Duitsland

Nederlanders zijn net zo gek op vakwerkhuizen als Duitsers op de Nederlandse molens. Vakwerkstadjes hebben een sprookjesachtige uitstraling. Je voelt je helemaal op vakantie als je slentert door de straten met oude kasseien, waar je winkels vindt met uiteenlopende snuisterijen. En als je na een uurtje ronddwalen dat uitnodigende terras op het marktplein met zicht op eeuwenoude gebouwen ziet liggen, dan is de verleiding van een apfelstrudel nauwelijks meer te weerstaan. Maar waar bevinden zich de pareltjes onder de vakwerksteden in Duitsland? We hebben er vijf op een rij gezet, verspreid over Duitsland:

1) Quedlinburg (Harz)
Quedlinburg is dé vakwerkstad onder de vakwerksteden. Het is eigenlijk één groot kunstwerk. De stad telt maar liefst 1.300 vakwerkhuizen. Het oude centrum verkeert in een  perfecte staat.  Van veraf is de Stifskerk te zien; de grote middeleeuwse basiliek, die gebouwd is op de Schlossberg. De prachtige oude vakwerkhuizen en vele gezellige cafés en restaurants in de historische binnenstad ademen gezelligheid en sfeer uit.

2) Hannoversch Münden (Niedersachsen)
Hannoversch Münden wordt het vakwerkjuweel van het Weserbergland genoemd. Er zijn maar liefst 700 gerestaureerde vakwerkhuizen te vinden! Gelegen tussen drie rivieren behoort de stad tot de mooist gelegen steden ter wereld. Hier komen de Werra, de Fulda en de Weser bijeen. Eeuwenoude gedichten bejubelen dit fenomeen. De stad is een ideaal vertrekpunt voor vele bekende fietsroutes, zoals de Weserradweg. Bovendien ligt de stad tussen vier grote bosgebieden en aan de Gebroeders-Grimm-Sprookjesroute.3) Celle (Lüneburger Heide)
Celle ligt aan de zuidkant van de Lüneburger Heide, 60 km ten noordwesten van Braunschweig. Deze adelijke residenzstad dateert van 1292. In Celle is het grootste aaneengesloten ensemble van vakwerkhuizen in Europa te vinden. De grote trekpleister is het Celler Schloss, algemeen erkend als het mooiste slot van Noord-Duitsland.
 


4) Miltenberg (Odenwald)
Langs de Main, middenin het Odenwald, ligt het stadje Miltenberg. Miltenberg werd voor het eerst in 1237 beschreven en werd door scheepvaart, visserij, handel en wijnbouw een belangrijke stad aan de rand van Beieren. Vooral de bijzonder fraaie ligging tegen de heuvels langs de Main maakt Miltenberg tot een geliefde bestemming voor een dagje uit. Wilt u in de oudste herberg van Duitsland overnachten? Ga dan op zoek naar Gasthaus Zum Riesen in Miltenberg.
5) Rotenburg ob der Tauber (Romantische Strasse)
De voormalige vrije rijksstad Rothenburg ob der Tauber is een van de bekendste vakwerksteden in Duitsland. Rothenburg is een zeldzaam pronkstuk uit de middeleeuwen, gelegen aan de Romantische Strasse. Tot de bezienswaardigheden behoren het raadhuis, de stadsmuren met weergang en versterkingen, de St.-Jakobskirche met het hoogaltaar en met altaren van Riemenschneider, de middeleeuwse Wehrkirche St.- Wolfgang en de Franziskanerkirche. Er zijn ook talrijke musea. Jaarlijkse evenementen zijn het historische spel 'Der Meistertrunk', de historische schaapherdersdans, de Hans-Sachs-Spiele, de Reichsstadttage en de Reiterlesmarkt (kerstmarkt).

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...