Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Top 10 populairste snelwegen voor een hotel onderweg in Duitsland

Gaat u onderweg door Duitsland en bent u op zoek naar een hotel of pension voor een overnachting? Check hier de populairste snelwegen voor een tussenstop:

 1. Hotel langs snelweg A8 München - Rosenheim

  De snelweg A8 tussen München en Rosenheim is veruit het meest gekozen traject voor een overnachting. Met name in de winter willen reizigers op weg naar wintersport in Oostenrijk ten zuiden van München overnachten. Dan ben je de drukte rondom München voorbij. De volgende dag hoef je nog slechts een à twee uur te rijden om bij je bestemming aan te komen. Je kunt dan op de aankomstdag al op de ski's staan én je bent de grote drukte voor.
 2. Hotel langs snelweg A93 Rosenheim - Kufstein

  Wat voor de nummer 1 in deze lijst geldt, dat geldt zeker ook voor de nummer 2. Op het traject van Rosenheim naar Kufstein plannen veel reizigers een overnachting op weg naar Oostenrijk. Het voordeel van dit traject is dat je ook voorbij Rosenheim bent. Het 'Autobahndreieck' (ofwel knooppunt) bij Rosenheim is vaak erg druk, dus is het fijn als je dit punt al voorbij bent. Dit autobahntraject is redelijk kort; er zijn daarom minder accommodaties te vinden. Bovendien rijdt u hier langs enkele skigebieden, waar de hotels juist in de winter liever gasten ontvangen die langer dan een nacht boeken. Er is dus iets minder keuze in accommodaties.
 3. Hotel langs snelweg A3 Nürnberg - München

  Stevig op plek 3 voor een hotel onderweg in Duitsland staat het traject tussen Nürnberg en München. Er zijn hier veel hotels en pensions te vinden die graag gasten voor een enkele overnachting ontvangen. Het traject ligt op een prettige afstand vanuit Nederland. Wie München net te ver vindt om in één dag te rijden, die vindt langs de snelweg A3 voorbij Nürnberg een passend overnachtingshotel. Tip: boek niet te dicht in de buurt van Nürnberg; dit is een beursstad. Tijdens beurzen - die er heel veel zijn - vliegen de kamerprijzen tot in de wijde omtrek van de stad omhoog.
 4. Hotel langs snelweg A3 Würzburg - Nürnberg

  Dit snelwegtraject is veel gekozen omdat het voorbij Frankfurt ligt. We zien dat met name gezinnen met kinderen voor dit traject kiezen, omdat het voor kinderen soms wat lastiger is om lang in de auto te zitten. Dan ben je tussen Würzburg en Nürnberg al aardig op weg! Bovendien is dit een heel mooie omgeving waar de Main doorheen voert. Een tussenstop in bijvoorbeeld het Steigerwald of Spessart is gewoonweg prachtig én rustgevend. We zien dat dit traject ook veel gekzoen is door reizigers die op de terugweg naar Nederland of België zijn.
 5. Hotel langs snelweg A3 Regensburg - Passau

  De snelweg A3 tusen Regensburg en Passau loopt door de Donauvallei aan de ene kant van de snelweg en het Beierse Woud aan de andere kant. Deze snelweg is de voornaamste route naar het oosten van Oostenrijk, Hongarije, Slovenië en Kroatië. Vooral in de zomermaanden is dit een populaire regio voor een overnachting op weg naar het zuiden. Wat we veel lezen in reviews is dat dit gedeelte van Duitsland zó mooi is, dat mensen er graag een paar dagen langer hadden willen verblijven. Maar soms is dat niet mogelijk, omdat het vakantiehuisje of camping verderop al geboekt is.
 6. Hotel langs snelweg A5 Karlsruhe - Basel

  Dit snelwegtraject is zowel in de zomer als de winter populair voor een tussenstop in een hotel of pension. Deze snelweg brengt u naar Zwitersland, Italië en naar de Franse Alpen in de buurt van Genève. De kortste route naar Genève loopt door Duitsland via snelweg A5. Het betekent dat veel wintersportoorden in Frankrijk het beste via Duitsland zijn te bereiken. Een nadeel van dit traject is dat veel stukken vierbaans zijn, waardoor er vaak files ontstaan. Het is dus niet altijd de snelste route. Plant u in de zomer een overnachting langs snelweg A5, weet dan dat bij het plaatsje Rust (tussen Offenburg en Freiburg) het Europapark ligt. De kamerprijzen zijn hier gemiddeld iets hoger. Veel reizigers plannen juist hier een tussenstop om het Europapark te bezoeken.
 7. Hotel langs snelweg A61 Koblenz - Mannheim

  Een hotel of pension langs snelweg A61 wordt vooral in de zomer veel geboekt. Een groot deel van de A61 ten zuiden van Koblenz loopt evenwijdig aan de Rijn, waar vele mooie dorpjes te vinden zijn zoals St. Goarshausen en Bingen am Rhein. Iets zuidelijker komt u in Rheinhessen, waar de bekende vakantieroute 'Deutsche Weinstrasse' doorheen loopt. In dit gebied ziet u overal wijngaarden, dromerige dorpjes, burchten en ruïnes. Deze regio is een weldaad voor de zintuigen en wordt daarom veel gekozen om een hotel onderweg te vinden.
 8. Hotel langs snelweg A7 Ulm - Füssen

  In de winter kiezen reizgers veelal voor een overnachting langs snelweg A7 tussen Ulm en Füssen omdat deze weg de snelste route is naar Tirol, waar vele bekende wintersportoorden zich bevinden. Wist u dat Ulm een van de meest gekozen zoekwoorden op Zimmerfrei.nl is? Voor veel reizigers begint bij Ulm het echte zuiden van Duitsland; daarom wordt er hier veel gezocht naar een hotel voor onderweg. In de zomer is het traject veel gekozen omdat bij Füssen de koningskastelen van Neuschwanstein en Hohenschangau te bewonderen zijn. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar is het kasteel van Neuschwanstein de meest bezochte attractie van Duitsland.
 9. Hotel langs snelweg A7 Hamburg - Flensburg

  Hoewel de meest geboekte hotels langs de snelwegen richting het zuiden liggen, staat er een noordelijke snelweg stevig in de top 10: de A7 tussen Hamburg en Flensburg. Dit traject is de voornaamste route naar Scandinavië. Het verklaart waarom zoveel reizigers hier een tussenstop willen maken. Deze snelweg is veel rustiger dan de routes richting het zuiden en de kamerprijzen zijn er doorgaans wat lager. Het verklaart waarom reizigers hier graag een overnachting plannen alvorens verder te reizen naar Kopenhagen, Malmö of Frederikshaven (voor de overtocht naar Oslo).
 10. Hotel langs snelweg A38 Kassel - Leipzig

  Tjechië wint meer en meer aan populariteit als vakantieland. Zowel in de zomer als in de winter is er van alles te beleven. Ook Praag wordt natuurlijk veel bezocht. Om er met de auto te komen ligt de route via Kassel en Leipzig voor veel reizigers voor de hand. Omdat Tjechië toch net te ver weg is om in één dag te bereiken, kiezen veel mensen voor een tussenstop langs snelweg A38 tussen Kassel en Leipzig. Ook is het zuiden van Polen en het prachtige Erzgebergte in het oosten van Duitsland via deze snelweg te bereiken. 

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...