Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Vakantie in Rheinland-Pfalz, voor elk wat wils!

Rheinland-Pfalz is dé vakantieregio voor een weekendje weg, een fietsvakantie, motorvakantie of stedentrip. Op slechts een paar uur rijden van Nederland vindt u een rustgevend landschap met talloze bezienswaardigheden.
Kunt u zich voorstellen dat er een regio met tweehonderd burchten en kastelen, zes wijnstreken, tientallen Middeleeuwse steden met hun charme en een adembenemende natuur op slechts een steenworp afstand van Nederland liggen? Het is echt waar!

Rheinland-Pfalz

De vakantieregio's in Rheinland-Pfalz

De vele gezichten van Rheinland-Pfalz

In het westen van Duitsland grenst de deelstaat Rheinland-Pfalz (ofwel Rijnland-Palts) aan Nederland. De regio is een paradijs voor actieve vakantiegangers, cultuurfanaten en wijnliefhebbers! Rheinland-Pfalz is ingebed in een landschap met heuvels, bossen en middelgebergten, die een contrast vormen met de schilderachtige rivierdalen. Eindeloos lijkende zeeën van wijnranken domineren het aanzicht van de Pflaz en Rheinnhessen. Rheinland-Pfalz is rijk aan cultuurgoed: historische steden met Romeinse geschiedenis zoals Mainz, diverse musea, UNESCO Werelderfgoed en een rijk aanbod aan evenementen uiteenlopend van wijnfeesten, carnaval, Rijn in Vlammen en Formule 1 tot traditionele kerstmarkten. Kortom: Rheinland-Pfalz biedt ontspanning in de veelzijdige natuur, onvergetelijke cultuur-, fiets- en wandelbelevenissen, topwijnen en een Bourgondische cultuur.

Fiets- en wandelparadijs

De mogelijkheden om te fietsen en te wandelen zijn net zo veelzijdig als de regio zelf. Wie wil, kan ontspannen fietsen langs de oevers van de rivieren, langs steile wijnbergen, door groene weilanden en schaduwrijke bossen. Liever wat meer uitdaging? Dan zijn de routes door het heuvelachtige landschap van het middelgebergte een echte aanrader! U kunt zelfs fietstochten maken over voormalige spoortracés in het middelgebergte. Wandelliefhebbers mogen zich verheugen op een groot aantal uitstekend bewegwijzerde routes hoog boven de rivieren, door de bossen en langs geselecteerde routes op de zgn. ‘droompaden’.

Wijn en de Romeinen

In Rheinland-Pfalz zijn beroemde wijnstreken te vinden, zoals de Moezel met haar sprankelende Riesling, het Ahrdal met zijn rode bourgogne of de Pfalz met de Duitse Wijnroute… Puur genieten en fraaie wijnlandschappen zijn de handelsmerken van deze regio. Sinds de Romeinen hun wijn hier verbouwden, is deze vast verankerd in de regio, net als de wijnbergterrassen langs de steile hellingen.

Hier kunt u overnachten op een wijngoed!

Burchten & kastelen

Volg de sporen van de ridders! Ontdek de middeleeuwse burchten en ruïnes – en vooral burcht Eltz met haar vele torens en torentjes en de indrukwekkende Reichsburg, die hoog uittorent boven het Moezelstadje Cochem. Toonbeeld van de Rijnromantiek is kasteel Stolzenfels bij Koblenz. Langs het Rijndal kunnen aan boord van een passagiersschip talrijke burchten worden bewonderd. Ze duiken op achter elke rivierkronkel en bepalen samen met de schilderachtige wijnplaatsjes de imposante wijnbergen en de ruwe rotsformaties van de Loreley.

Nürburgring, 'Rhein in Flammen' en andere feesten

Langs de Rijn en de Moezel wordt het hele jaar door gefeest! Daarom heeft men het ook graag over de “rheinische Fröhlichkeit”. Met name tijdens de wijnfeesten, middenin de idyllische wijnplaatsjes, gaat het er gezellig en vrolijk aan toe. Gezinnen beleven tijdens middeleeuwse burchtfeesten een spektakel met ridders en goochelaars en fans van de motorsport kunnen aan de Nürburgring, het legendarische circuit in het hart van de Eifel, hun hart op halen.

Bekijk accommodaties in Rheinland-Pfalz!

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...