Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Overnachting langs snelweg A8 tussen Stuttgart en Ulm

Als u op weg naar het zuiden voorbij Stuttgart bent, dan heeft u de meest drukke snelwegen wel achter u gelaten. Eerst kruist de A8 de Neckar en rijdt u een stuk door het mooie Neckardal. Dit gaat over in de Schwäbische Alb, een heuvelrijk gebied dat aan de zuidkant begrensd wordt door de Donau. Bij Ulm gaat het landschap over in de Allgäu. Langs het snelwegtraject tussen Stuttgart en Ulm, dat circa 100 kilometer lang is, zijn diverse leuke stadjes te vinden voor een overnachting langs snelweg A8. In een pension of klein hotel in deze streek geniet u van de zuidelijke flair en ontspannen sfeer in een groen landschap. Hier kunt u heerlijk tot rust komen tijdens een tussenstop, voordat u stressvrij op pad gaat naar het zuiden van Europa.

Overnachting langs snelweg A8 in Bad Ditzenbach

Halverwege Stuttgart en Ulm ligt het stadje Bad Ditzenbach. De aanblik van dit mooie stadje wordt gevormd door het riviertje de Fils. Langs de loop van de Fils zijn er op diverse plekken ligweides en speelweides te vinden waar u geniet van het uitzicht op de omliggende heuvels met weiden, bossen, fruitbomen en kuddes geiten. Geniet tijdens een tussenstop van de rust die de natuur te bieden heeft. Volg eens het wandelpad naar de burchtruine Hiltenburg of bestijg de Oberberg via een uitdagend wandelpad. In Bad Ditzenbach zijn diverse pensions en goedkope hotels voor een overnachting langs snelweg A8 te vinden.

Tussenstop in Merklingen langs snelweg A8

Midden in de Schwäbische Alb ligt het dorp Merklingen. In dit kleine dorp valt de 61 meter hoge kerktoren direct op. Het landschap rondom het dorp nodigt uit tot wandelen en mountainbiken. In de winter kan er veelal gelanglauft worden. Even buiten het dorp loopt een oude spoorlijn waarop een stoomtreintje rijdt tussen Oppingen en Amstetten. In deelgemeente Widderstall bevindt zich een grote testlocatie voor zonnepanelen, waar tevens onderzoek naar energie uit waterstof gedaan wordt. U kunt een rondleiding in het Solar Testfeld Widderstall aanvragen; heel interessant! Een overnachting in Merklingen is een goede keuze als u op zoek bent naar een voordelige tussenstop langs de A8 net voor Ulm.
 

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...