Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Mannheim en Heidelberg langs de A6: topsteden voor een tussenstop of stedentrip

De steden Mannheim en Heidelberg worden gescheiden door de Rijn en Neckar en liggen in het noorden van Baden-Württemberg, op een handige locatie voor een tussenstop of overnachting langs snelweg A6. ‘Het zuiden begint hier’, zegt men graag in deze regio. De steden hebben inderdaad een flair en atmosfeer die Zuid-Europees aandoet. Wie in een van deze twee steden een overnachting boekt, kan er maar beter meerdere nachten van maken; hier valt zóveel te beleven! Mannheim aan de Rijn heeft een fraaie, barokke binnenstad en is bekend van o.a. het Technomuseum, de Fernmeldeturm van 217 meter hoogte en de op één na grootste binnenhaven van Duitsland. Heidelberg huisvest een van de beroemdste toeristische attracties van Duitsland: het Schloss Heidelberg dat meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekt. Het is te bereiken met een van de Heidelberger Bergbahnen (bergtreintjes). Een overnachting langs de A6 in Mannheim of Heidelberg is een prachtige belevenis!

Pension of klein hotel in het Neckardal langs de A6

De snelweg A6 kruist het Neckardal. Dit gebied grenst aan de noordkant aan het Odenwald en aan de zuidkant aan het Zwarte Woud. Het Neckardal leent zich bij uitstek voor uitdagende fiets- en wandeltochten, evenals toertochten op de motor. Met name het traject dat de rivier de Neckar volgt tussen Heidelberg en Eberbach spreekt tot de verbeelding. De romantische stadjes Neckargemünd, Neckarsteinach en Hirschhorn zijn hier zeer de moeite waard. U vindt langs deze route langs de Neckar vele leuke pensions en kleine hotels. Een ideale plaats voor een overnachting in een pension of klein hotel langs de A6 is Bad Rappenau, van waaruit u tevens gemakkelijk het Neckardal inrijdt. 

Hotel in de buurt van Hockenheim

Ten zuiden van Mannheim en Heidelberg ligt Hockenheim, dat vooral bekend is door het formule 1 circuit Hockenheimring. Hier vindt jaarlijks de Grote Prijs van Duitsland plaats. Maar ook DTM races en zelfs Nascar races vinden hier plaats. De raceliefhebber weet Hockenheim feilloos te vinden! Het is eenvoudig bereikbaar via de A6. Zoekt u hier een pension of klein hotel, dan kan het ten tijde van races nog wel eens heel druk zijn met hoge kamerprijzen tot gevolg. Als u iets verder langs de A6 – richting Sinsheim - gaat kijken voor een overnachtingsplek, dan worden de pensions en hotels voordeliger.

Sinsheim: thuishaven van voetbalclub Hoffenheim

Sinsheim ligt direct aan de snelweg A6 en biedt pensions en hotels die zich richten op mensen die op doorreis zijn. Het stadje heeft echter meer te bieden: het is de poort naar het Neckardal! De voetballiefhebber kent de stad als de thuishaven van voetbalclub Hoffenheim, die speelt in de Rhein-Neckar-Arena. Velen kennen ook het techniekmuseum: vanaf de snelweg A6 zijn diverse oude vliegtuigen te zien. Hieronder bevindt zich de Concorde, een van de meest spectaculaire vliegtuigen ooit gebouwd. Spectaculair op een ander vlak is het indrukwekkend mooie Thermen & Badewelt Sinsheim. Voor dit mooie thermaalbad en sauna komen we superlatieven te kort! Een overnachting langs de A6 in Sinsheim zult u niet ervaren als een noodzakelijk kwaad, maar als een onverwacht mooie extra ervaring tijdens uw reis.

Overnachting in Heilbronn aan de Neckar langs de A6

Heilbronn ligt aan de Neckar langs de A6. Deze stad wordt wel de ‘rode wijn hoofdstad van Duitsland’ genoemd. Rondom de stad ligt een uitgestrekt gebied met wijngaarden. Op de Wartberg groeien de druiven letterlijk tot aan de rand van de stad. Het fraaie stadscentrum van Heilbronn heeft een middeleeuwse stadsmuur die nog deels in goede staat verkeert, evenals diverse eeuwenoude wachttorens. Een goed bewaard geheim is, dat Heilbronn het centrum van de zoutwinning in Duitsland is. De gangen in de zoutmijnen rondom Heilbronn zijn opgeteld langer dan de straten in de stad zelf! Een deel van de zoutmijnen kunnen bezocht worden. Even ten noorden van de A6 vindt u zwemparadijs Aquatol; ideaal om met het hele gezin een dagje door te brengen. Heilbronn is een heel prettige stad als tussenstop langs snelweg A6.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...