Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Een hotel of pension onderweg in Duitsland

Als je naar het zuiden of oosten van Europa rijdt, dan ligt de eindbestemming vaak net te ver weg om in één dag te rijden. Zo’n lang stuk rijden is ook helemaal niet verstandig, want door vermoeidheid kunnen onveilige situaties ontstaan. Bovendien is het helemaal niet ontspannen om meer dan 1.000 kilometer op één dag te rijden. Het is veel fijner om de tijd te nemen en een tussenstop in te plannen. Een hotel of pension onderweg in Duitsland is daarom een goed idee. Vele routes richting Polen, Tjechië, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Italië gaan via Duitsland. De hotels in Duitsland zijn doorgaans van bovengemiddelde kwaliteit en de prijzen zijn gunstig. Tel daar de spreekwoordelijke gastvriendelijkheid bij op en u heeft alle reden om de tijd te nemen voor een extra overnachting. Het boeken van een hotel of pension onderweg in Duitsland betekent dat u de volgende dag weer uitgerust uw weg kunt vervolgen.

Wat voor soort hotel is handig voor onderweg?

Als u op zoek gaat naar een hotel of pension onderweg in Duitsland, dan zult u op het internet overladen worden met verschillende soorten accommodaties. Maar wat voor soort hotel is handig voor een tussenstop? Bent u met het gezin op pad, dan is het zinvol om te kijken of er een familiekamer aanwezig is. Als dat niet het geval is, dan kan er soms een extra bed bijgeplaatst worden, maar dit moet u wel vooraf bespreken. Een hotel met veel faciliteiten zoals een zwembad, fitnessruimte en sauna zal vaak duurder zijn dan een eenvoudig hotel. Ook zo’n luxe hotel is handig voor een tussenstop, maar als u geen gebruik maakt van deze faciliteiten – u bent er immers maar voor één nacht – dan verdient het aanbeveling om een eenvoudiger onderkomen te zoeken. Veel mensen vinden het fijn als het hotel een restaurant heeft, zodat je bij aankomst niet op zoek hoeft te gaan naar een eetgelegenheid. Als u een pension boekt, – meestal goedkoper dan een hotel – houdt er dan rekening mee dat een pension geen restaurant heeft. Een gasthof daarentegen heeft juist weer wel een restaurant en vaak is het er heel gezellig.

Goedkoop hotel onderweg in Duitsland

Omdat je een tussenstop meestal boekt voor slechts een enkele overnachting, zijn veel reizigers op zoek naar een goedkoop hotel onderweg in Duitsland. De kamerprijs is doorgaans bepalend. Dat is logisch, want het gaat maar om één nacht. Let er bij de kamerprijzen echter wel op of dit een prijs inclusief of exclusief ontbijt is. Bij veel zakelijke hotels is de prijs exclusief ontbijt, omdat zakenreizigers lang niet altijd van het ontbijt gebruik maken of op vreemde tijden inchecken of uitchecken. De kleine hotels en pensions bieden doorgaans kamerprijzen inclusief ontbijt. De ligging van een hotel bepaalt vaak ook of het een goedkoop hotel onderweg in Duitsland betreft. Kiest u voor een hotel even buiten het stadscentrum of even wat verder van de snelweg, dan betaalt u vaak al minder dan in een hotel pal aan de snelweg. Na een lange autorit maken die laatste paar kilometers ook niet zo veel meer uit, dus kijk niet alleen naar een hotel direct langs de snelweg, maar kijk ook of er een leuk dorpje in de buurt is met een gezellige gasthof of een voordelig pension.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...