Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Hotel langs de autobahn in Duitsland

Omdat een reis naar het zuiden van Europa vaak nét te lang duurt om op één dag te volbrengen, is het fijn om een hotel langs de autobahn in Duitsland te reserveren. Veel routes naar bijvoorbeeld Italië, Kroatië, Slovenië en Hongarije lopen door Duitsland. Dat komt goed uit, want Duitsland staat bekend om de innemende gastvriendelijkheid en goede kwaliteit tegen een schappelijk prijs. Het hoeft dus niet veel geld te kosten om een tussenstop te plannen langs een van de autobahntrajecten bij onze oosterburen. Daar komt als extra voordeel bij dat een hotel langs de autobahn in Duitsland helemaal ingesteld is op de ontvangst van reizigers die slechts één nachtje blijven. Zo zijn er goede parkeermogelijkheden en kunnen auto’s, motoren en caravans met een veilig gevoel gestald worden. Bij een hotel langs de autobahn kun je vaak laat inchecken en kan er voor een kleine prijs lekker worden gegeten. U treft er niet altijd culinaire hoogstandjes aan, maar na een dag reizen is niets lekkerder dan een stevige, traditionele maaltijd met bijvoorbeeld een authentieke schnitzel. De Duitsers noemen dit de ‘gutbürgerliche Küche’.

Langs welke autobahn een hotel reserveren

Duitsland is een groot land met vele routes naar het zuiden, maar langs welke autobahn een hotel reserveren? Dat is eenvoudig te bepalen met de kaart, die hier op Zimmerfrei.nl getoond wordt met tal van hotels langs de autobahn in Duitsland. Gaat u richting Zwitserland of Italië (Milaan, Turijn, de Piemonte en Comomeer) dan ligt de autobahn A5 naar Basel voor de hand. De A7 naar Füssen gaat rechtstreeks het Oostenrijke Tirol in. Dit is een bekende route als u op wintersport gaat in Oostenrijk, maar niet handig als u verder zuidelijk rijdt. De A93 vanaf Rosenheim naar Innsbruck is een bekende route naar wintersportbestemmingen in het Salzburger Land of zuidelijker naar Bolzano en Venetië. De A8 richting Salzburg is de autobahn richting Slovenië en Kroatië. De A3 naar Passau is de autobahn richting Wenen, Slowakije en Hongarije. Dus langs welke autobahn een hotel reserveren hangt af van uw eindbestemming. Op Zimmerfrei.nl kunt u eenvoudig bepalen langs welke autobahn het voor u ideale hotel of pension te vinden is.

Gemoedelijke sfeer in dorpjes langs de autobahn

Bij Zimmerfrei.nl zijn we helemaal idolaat van de gemoedelijke sfeer in dorpjes langs de autobahn. Als je even de moeite neemt om vanaf een afslag een paar kilometer landinwaarts te rijden, dan ontdek je die typische Duitse dorpjes met vakwerkhuizen, kronkelende straatjes en een lieflijk kerkje aan het dorpsplein. Na een dagje stevig doorrijden, word je in zo'n sfeervol dorpje overweldigd door een bevrijdend vakantiegevoel, want opeens is er de rust en ontspanning van het dorpse leven. De mensen lijken er alle tijd te hebben voor een praatje. Bij de bakker haalt u heerlijk vers brood of zo'n knapperig 'kaiserbrötchen'. Opeens vraagt u zichzelf af waarom u eigenlijk zo'n haast had in de uren ervoor...Deze rustgevende sfeer is heerlijk om even bij te komen; leg die telefoon weg, neem plaats op dat bankje langs het beekje dat door het dorp stroomt, adem de frisse lucht in en neem de landelijke sfeer in u op. Dit is het welbehagen dat we voor u zoeken in een hotel langs de autobahn in Duitsland.
 

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...