Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Goedkope hotels en pensions langs de Moezel

Een pension langs de Moezel vinden begint bij het bepalen naar welk gedeelte van de Moezel u wilt.
Onder vakantiegangers wordt onder de Moezel meestal het gebied tussen Trier en Koblenz verstaan. Dat is een behoorlijk lang traject!
Zeker als u wilt fietsen of wandelen langs de geweldige wandelroute Moselsteig, is het handig om te bepalen welk deel van de Moezel uw voorkeur heeft.
Hieronder vindt u een overzicht van regio's in het Moezelgebied, beschreven van west naar oost.

Nittel - Konz

Het wijndorp Nittel ligt verscholen tussen dolomiet- en kalksteenrotsen rondom de kronkelige Bovenmoezel (Obermosel) langs de grens met Luxemburg. Het klimaat is zacht en warm en de luchtkwaliteit is uitstekend. Bovendien is de luchtvochtigheid ideaal voor de wijnbouw. Hoog uitstekend boven het dorp wordt Nittel gekenmerkt door de Wallfahrtskapelle St. Rochus. Deze bijzonder fraaie kapel werd al in 1432 in geschriften genoemd. Van bovenaf heeft u een geweldig paroramisch uitzicht over het Moezeldal.
Konz is een stad op 8 kilometer ten zuidoosten van Trier dat bestaat uit de stadsdelen Könen, Niedermennig, Krettnach, Obermennig, Oberemmel, Kommlingen, Filzen en Hamm. Konz is gelegen aan de splitsing tussen de Moezel en de Saar. Het is de tweede stad na Trier in deze regio. De stad wordt gekenmerkt door de Römerbrücke over de Saar, die uit de Romeinse tijd stamt en een belangrijke verbinding vormde tussen Trier en Metz.

Trier

in 2009 vierde de stad Trier haar 2025e verjaardag. Het is de oudste stad van Duitsland en daar is men behoorlijk trots op. Al voor de geboorte van Christus bestond Trier dus al, wat kon worden aangetoond door de leeftijd van houten palen van de eerste Moezelbrug te bepalen, die in het slib zijn teruggevonden. De regering van het West Romeinse rijk heeft lange tijd in Trier gezeteld. Trier kreeg in de Middeleeuwen de bijnaam 'heilige stad'. De stad overleefde als grensstad tussen Duitsland en Frankrijk vele oorlogen en is tegenwoordig een bekende universiteitsstad in het hart van Europa. Bekende toeristische trekpleisters zijn de Porta Nigra (de best bewaarde Romeinse stadspoort), de Dom, de Basilica van Constantijn, het Amfitheater en het oude Romeinse badhuis Thermen am Viehmarkt.

Schweich - Mehring - Longuich

Schweich is ontstaan in de Romeinse tijd. De veerdienst over de Moezel vormde een belangrijke verbinding tussen Trier en Koblenz. De oude Fährturm staat nog steeds op de plek waar ooit de veerpont heen en weer voer. Monumenten die een bezoek waard zijn, zijn de grote Parochiekerk in het centrum, Molitor's Mühle (de oude watermolen) en de Heilbrunnen. Schweich ligt ten noordoosten van Trier en is omgeven door wijngaarden.
Longuich ligt naast Schweich. Dit dorp heeft nog vele oude gebouwen waarlangs een mooie wandeling gemaakt kan worden. Zo vindt u er de Romeinse Villa Urbana uit de tweede eeuw na Christus en de Alte Burg uit het jaar 1360. Ook de twaalfde eeuwse Maximinerhof en het Treppengiebelhaus zijn interessante bouwwerken. Zonder dat het al te veel opvalt is Longuich een klein openlucht museum in de luwte van Trier. Zowel Schweich als Longuich vormen een ideaal vertrekpunt om Trier te bezoeken om daarna weer terug te keren in de rust tussen de wijngaarden.

Mehring

Het stadje Mehring staat bekend als het luxe vakantieverblijf van de oude Romeinen. Hier staan nog prachtige oude landhuizen, die herinneren aan vroeger tijden. Nu nog steeds is Mehring een geliefd stadje bij toerisen. Er is een gezellig en levendig centrum met talrijke restaurants, hotels en wijnhuizen. In deze ambiance, op een terras aan de Moezelpromenade met uitzicht op de hellingen met wijngaarden, smaken de Moezelwijnen nóg beter, zo lijkt het.

Piesport

Dit mooie dorpje staat bekend om de Piesporter Goldtröpfchen, de beroemde wijnberg in de vorm van een amfitheater. Naast deze wijnberg zijn diverse oude Romeinse wijnpersen en wijnkelders gevonden, waarvan er enkele zijn gerestaureerd en bezocht kunnen worden. Kenmerkend is het rotsmassief dat boven het dorp uitsteekt en ook wel de Loreley (beroemde rots langs de Rijn) van de Moezel wordt genoemd. Piesport is een levendig dorp met 's zomers veel wijnfeesten en Romeinse evenementen.

Bernkastel-Kues

Dit stadje ligt centraal tussen Trier en Cochem. Het heeft wellicht het mooiste centrum van alle Moezelsteden en is niet voor niets zo populair bij vakantiegangers. Het centrum wordt gekenmerkt door vele vakwerkhuizen, sfeervolle pleintjes en nauwe stenen straatjes. Op de Karlsbader Platz is het goed toeven op een van de terrasjes. De Graacher Tor en het Spitzhäuschen zijn twee beroemde, bijna sprookjesachtige bouwwerken. Hoog boven Bernkastel torent de kenmerkende oude kasteelruïne Landshut uit. Wilt u meer weten over de wijnbouw langs de Moezel? Dan moet u zeker eens het Moezelwijnmuseum bezoeken. Vanuit Bernkastel worden vele rondvaarten over de Moezel georganiseerd.

Traben-Trarbach

Dit mondaine stadje wordt wel het juweel van de Midden-Moezel genoemd. Rijkdom werd vergaard met de handel en export van wijn. Dat het vele inwoners goed ging in de afgelopen eeuwen getuigen de vele prachtige Jugendstil villa's en de trotse Brückenstranke, het poortgebouw nabij de brug over de Moezel. Door de ligging in een bocht van de rivier had de stad grote strategische waarde. De Franse koning Lodewijk XIV liet er een gigantische vesting bouwen, waarvan nog een indrukwekkende ruïne is overgebleven. Een andere mooie ruïne is die van de Grevenburg bovenop de heuvels rondom Traben-Trarbach. De stad is tegenwoordig vooral bekend als wellness-stad. Vele toeristen komen naar de Moseltherme om te ontspannen in het warme bronwater uit de rotsen van Bad Wildstein.

Moselschleife bij Bremm

Bremm is een wijndorp in de Calmont regio langs de Moezel met circa 850 inwoners. Het dorpje is met name bekend vanwege de mooie bocht (Schleife) in de Moezel en dan met name het geweldige panorama op deze bocht. De Moezel kent vele 'Schleifen', maar deze is wel de bekendste. Rondom deze 'Schleife' liggen steile bergwanden van de Calmont. De Bremmer Calmont is 378 meter hoog en met een stijgingspercentage van 65 graden de steilste wijnberg van heel Europa.

Cochem

Cochem is een van de bekendste stadjes langs de Moezel. De indrukwekkende 1000 jaar oude Reichsburg torent hoog boven het vestingstadje uit. Er staan nog vele stukken van de oude stadsmuur overeind. Het centrum bereikt u via de stadspoort (Enderttor Turm). de wachtpoort Balduinstor of via de Burgfrieden Tor, waar nog over een verdedigingsmuur gelopen kan worden. Het centrum is zeer fraai met veel barokke gebouwen, vakwerkhuizen, vele kronkelige en zich omhoog slingerende stenen straatjes, die hier en daar uitkomen op knusse pleintjes. Niet voor niets is Cochem enorm populair onder vakantiegangers. Je kunt eigenlijk niet naar de Moezel zonder ook even door Cochem gewandeld te hebben.

Pommern - Treis-Karden

Als u vanaf Cochem de Moezel volgt richting Koblenz, dan komt u langs de lieflijke dorpjes Pommern en Treis-Karden. In Pommern zijn restanten van een oude Romeinse tempel te bezoeken. Uit opgravingen in Pommern is gebleken dat hier al 2000 jaar geleden een eerste nederzetting is gebouwd. Het dromerige wijndorp heeft veel vakwerkhuisjes. De meeste gebouwen dateren uit de 19e eeuw. Een paar kilometer verderop ligt het vestingstadje Treis-Karden, dat vooral bekend is door de nabij gelegen Burcht Eltz (Burg Eltz). Deze burcht wordt gezien als een van de mooiste burchten van Duitsland. De fantastische ligging draagt bij aan de sprookjesachtige sfeer. In het dorp zelf zijn de Wildburg en Burg Treis te bezoeken.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...