Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Tanken iets verder van de autobahn is goedkoper

Tanken langs de autobahn is een dure aangelegenheid. Om het betaalbaar te houden is het handig om goedkoop te tanken in een dorpje vlakbij de autobahn. Dat klinkt misschien logisch, maar de meeste reizigers nemen er de tijd niet voor terwijl het veel oplevert. Vaak hoeft u echt niet lang te rijden vanaf een autobahnafslag om een tankstation te vinden. Het probleem is dat we vaak pas aan tanken gaan denken als dat lampje in het dashboard gaat branden. Dan nemen we toch liever het zekere voor het onzekere en pakken het eerste de beste tankstation direct aan de autobahn. En als we er dan toch zijn, gaan we er koffie drinken en dure versnaperingen voor in de auto inslaan. Dat kan veel goedkoper! Wacht simpelweg niet totdat de tank vrijwel leeg is, maar neem wat eerder een afslag en rijdt even een dorpje in. Tankstations staan vaak aan de rand van het dorp en komt u daarom al snel tegen. Niet alleen de benzine of diesel is er goedkoper, maar ook het eten en drinken. Je kunt vooraf via Google Maps checken welke dorpjes langs de route er dichtbij de autobahn liggen, maar je het gerust gokken om een willekeurige afslag te nemen: tankstations vind je overal. Wat bovendien leuk is: je ziet onderweg nog eens iets anders. Niet zelden beland je in een leuk dorpje waar je een veel meer ontspannen pauze kunt nemen dan in een overvolle Raststätte met lange rijen voor de toiletten…

Tanken bij een Autohof is goedkoper

Blijft u toch liever dichtbij de autobahn, houdt dan de borden ‘Autohof’ in de gaten. Hier kunt u goedkoop tanken langs de autobahn. Heeft u de term ‘Autohof’ wel eens gezien, maar altijd al afgevraagd wat het eigenlijk is? Het is een plek vlakbij de autobahn – altijd bij een afslag - waar van origine vooral vrachtwagenchauffeurs hun tussenstop maken. Je vindt er niet alleen een tankstation, maar ook een restaurant, een werkplaats en een winkeltje. De laatste jaren is de Autohof steeds bekender geworden onder automobilisten als een plek om goedkoop te tanken langs de autobahn. Steeds vaker kom je bij een Autohof terecht in een soort minidorpje waar je soms ook een Burger King, McDonalds, Aldi of Lidl vindt. Ook als er iets aan de auto mankeert, is dit een ideale plek om een stop te maken omdat pechhulp hier altijd vlakbij is. Wilt u goedkoop tanken langs de autobahn, maak dan een tussenstop bij een Autohof.

Goedkoop LPG tanken in Duitsland

Het tanken van LPG is sowieso veel goedkoper dan benzine of diesel. U kunt momenteel bij circa 7.300 tankstations in Duitsland LPG tanken. Er is dus altijd wel een tankstation in de buurt te vinden. Via deze link ziet u een overzicht van LGP tankstations in Duitsland: www.dvfg.de. Het rijden op LPG neemt in Duitsland aan populariteit toe; momenteel rijden er in Duitsland circa 421.000 auto’s op LPG.

Brandstofprijzen schommelen sterk

De brandstofprijzen variëren niet alleen per tankstation, maar ook van het moment van de dag waarop u tankt. De prijzen zijn ’s avonds laat en ’s nachts vaak hoger dan overdag. Bovendien zijn de brandstofprijzen in het weekend en op feestdagen ook hoger dan doordeweeks.

Let op met tanken van benzine E10 en E85

Benzine Euro 95 wordt in Duitsland doorgaans als Super aangeduid (soms als Eurosuper of Superbenzin). Vaak wordt er de term E5 aan toegevoegd. Het geeft aan dat er 5% bio-ethanol in verwerkt is, net als in onze Euro 95. Ook de term E10 is veel te vinden bij tankstations. In deze benzine is 10% bio-ethanol verwerkt. Let op: niet elke motor is geschikt voor E10! Via deze website kunt u controleren of uw auto met E10 overweg kan: http://e10check.wpengine.com/. Pas vooral op dat u niet zomaar E85 tankt. Deze benzine bevat 85% bio-ethanol en is uitsluitend geschikt voor flexifuel auto’s. Automotoren die gemaakt zijn voor Euro 95 of Super 98 raken hier ernstig door beschadigd.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...