Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Gasthof typisch Duits fenomeen

De gasthof is een typisch Duits fenomeen, dat we in Nederland en België nauwelijks nog kennen. Het beste kun je de gasthof vertalen als een herberg: een plek waar je kunt dineren en overnachten. Van oudsher zijn het door families beheerde bedrijven, die zich kenmerken door een nostalgische sfeer en gezelligheid in een informele setting. Veelal zie je er een authentieke inrichting waarin veel hout is verwerkt, bijvoorbeeld in de kenmerkende houten zithoekjes. Juist deze ambiance geeft dat heerlijk geborgen sfeertje dat veel reizigers zo kunnen waarderen. Maar niet alleen reizigers waarderen deze ambiance: de herbergen in Duitsland varen wel bij het actieve verenigingsleven en de vele stamgasten die langskomen voor wekelijks bijeenkomensten. Daarbij vloeit natuurlijk het nodige bier en wijn!
 


restaurant in Gasthof Schiff (Sommerhausen) in nostalgische sfeer

Gasthof langs de snelweg

In bijna elk dorp vind je wel een gasthof, dus ook in de dorpen langs de snelweg. Een gasthof is ideaal voor een tussenstop omdat je er zowel kunt eten als slapen. Je hoeft na aankomst dus niet meer de deur uit voor het avondeten. Tegelijkertijd is een overnachting in een gasthof goedkoper dan in een hotel. Daar staat tegenover dat de kamers in een gasthof vaak eenvoudiger zijn dan in een hotel. Maar dat maakt voor veel mensen die op doorreis zijn niet zoveel uit, omdat het toch maar voor één nacht is.
 

Dineren in de gewelfde kelder van Gasthof Krone in Helmstadt

Verschil tussen gasthof en pension

Het grootste verschil tussen een gasthof en een pension is dat een pension geen avondeten aanbiedt. Een gasthof is voornamelijk een restaurant, dat ook kamers aanbiedt. Een pension is voornamelijk een plek waar kamers aangeboden worden. Wel wordt er in ontbijt voorzien. In een gasthof kun je terecht voor een diner, zonder dat je er overnacht. Vaak zijn de gerechten op de menukaart uit de categorie ‘gutbürgerliche Küche’, wat zich lastig laat vertalen naar het Nederlands. Het komt ongeveer overeen met eenvoudige, degelijke en traditionele gerechten. Dus verwacht geen gastronomische hoogstandjes, maar eerlijke, stevige maaltijden: precies wat je nodig hebt als je onderweg bent!
 

De tegelkachel is hét symbool van warmte en gezelligheid!
(Gasthof Oberwirt in Fischbachau)

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...