Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

Wat een pension of hotel in Duitsland fietsvriendelijk maakt

De Duitse fietsersbond ADFC heeft een aantal criteria opgesteld om te bepalen of een pension of hotel fietsvriendelijk is. Een van de belangrijkste uitgangspunten is dat u als gast voor één enkele nacht kunt reserveren. Als u een route aan het fietsen bent, dan wilt u vaak maar één nacht verblijven en de volgende dag weer vertrekken. Andere belangrijke zaken die een pension fietsvriendelijk maken zijn: aanwezigheid van een was- en droogruimte voor (fiets-)kleding, overdekte en afgesloten stalling voor fietsen, uitgebreid ontbijt, lunchpakket en reparatiemogelijkheid voor de fiets. De topaccommodaties op fietsgebied bieden daarnaast nog een oplaadpunt voor e-bikes (elektrische fietsen), haal- en brengservice, transferservice van bagage, huurfietsen en goede kennis van het fietsennetwerk en fietsroutes in de eigen regio. Pensions die aan deze criteria voldoen krijgen het Bett & Bike certificaat.

Fietsparadijs Duitsland

Duitsland wordt steeds fietsvriendelijker. Het fietsen wordt vanuit de overheid - en onder druk van de ADFC - gestimuleerd door het aanleggen van fietspaden en het veiliger maken van de wegen voor fietsers. In Duitsland zijn er meer dan 200 grote en kleine, goed gemarkeerde fietsroutes te vinden. Elke regio heeft enkele mooie routes in het aanbod, speciaal samengesteld voor fietsers. Bekende routes zijn onder andere de Sauerland Radring (rondweg door het Sauerland langs o.a. Winterberg, Schmallenberg, Lennestadt en Finnentrop), de Donau Radweg (vanaf Donaueschingen - waar de Donau ontspringt - naar Passau) en de Rennsteig Radwanderweg (de bekende route over de kam van het Thüringer Schiefergebergte). De fietsersbond ADFC maakt jaarlijks bekend wat de meest geliefde fietsroutes in Duitsland zijn. In 2018 zijn dit de winnaars, verkozen door leden van de ADFC:

1. De Elberadweg: als meest uitdagend en afwisselend betiteld;
2. De Weser-Radweg: fietsroute vanuit het Weserbergland langs de Weser naar de Noordzee;
3. De Ruhrtal Radweg: fietsroute van Winterberg naar Duisburg, de rivier de Ruhr volgend.

Er zijn natuurlijk nog vele andere fietsroutes in Duitsland te ontdekken, wat dit land tot een waar fietsparadijs maakt.

Korte fietsvakantie in Duitsland populair

Er lijkt een trend gaande waarbij minder vakantiegangers wekenlang op de fiets door Duitsland trekken, maar juist voor een korte vakantie naar een bepaalde bestemming reizen van waaruit fietstochten ondernomen worden. Fietsers pikken de mooiste delen uit een bepaalde route en gaan die enkele dagen lang verkennen. Er wordt dan vaak één fietsvriendelijk pension in Duitsland geboekt, van waaruit men diverse fietstochten onderneemt. Het voordeel is dat je zonder veel bagage fietst. Veel fietsvriendelijke pensions in Duitsland kunnen een lunchpakket verzorgen en kunnen u van goede adviezen voorzien, omdat de eigenaren hun regio goed kennen.

Huurfietsen in steeds meer hotels in Duitsland

Een andere trend is dat veel fietsvriendelijke pensions en hotels in Duitsland huurfietsen aanbieden. De huurfietsen zijn steeds vaker sportieve fietsen van uitstekende kwaliteit, want kwaliteit van de fietsen is waar de pensions en hotels elkaar op beconcurreren. Bovendien worden er meer en meer e-bikes (elektrische fietsen) aangeboden voor de verhuur. Dit maakt het aantrekkelijk om vanuit één pension de fietsvakantie te plannen. Het huren van een fiets ter plaatse biedt als bijkomend voordeel dat u geen fietsen op, achter of in de auto hoeft mee te nemen. Soms werken fietsvriendelijke pension met elkaar samen en kunt u gemakkelijk een tour samenstellen tussen samenwerkende pensions. U huurt dan een fiets in een van de pensions. U fietst vervolgens naar een ander pension, waarbij uw bagage door de eigenaren van de pensions wordt vervoerd.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...