Taalkeuze:
NL DE

Een veelzijdige vakantieregio!

Vindt een pension in de Eifel. De Eifel is een zeer geliefde vakantieregio bij Nederlanders en Belgen. Het ligt dichtbij en het voelt toch als een heel andere wereld. Door de veelzijdigheid wordt de Eifel gewaardeerd door zowel gezinnen met kleine kinderen, fietsers, wandelaars, motorrijders als rustzoekers.

Hier vindt u ons aanbod van pensions, Gasthöfe (herbergen) en kleine hotels in de Eifel.

Nordeifel en Nationale Park Eifel

Het noordelijke gedeelte van de Eifel begint ten zuiden van Aachen en Köln. Bekende plaatsen in dit gebied zijn Monschau, Heimbach, Mechernich, Schleiden en Bad Münstereifel. In 2004 is het gebied rondom de Rursee officieel tot Nationaal Park bestempeld. Het is een uitdagend fiets- en wandelgebied met veel hoogteverschillen. De flora en fauna zijn het ontdekken meer dan de moeite waard.

Vulkaaneifel en Schneifel

De Eifel staat bekend om het vulkanische landschap met vele vulkaanmeren, ofwel 'Maaren'. De vulkaanmeren zijn iets zuidelijker te vinden rondom de stadjes Prüm, Gerolstein, Daun en Hillesheim. Ten westen van Prüm wordt gesproken over 'Schneifel'. Het is een samentrekking van de woorden 'Schnee' en 'Eifel'. De term is ontstaan omdat er gemiddeld meer en langer sneeuw ligt gedurende de wintermaanden dan in andere delen van de Eifel. Niet toevallig ligt in de Schneifel de hoogtste top van de Eifel: de Schwarzer Mann met een hoogte van 697 meter, op de grens met België.

Südeifel

Dit gebied wordt gekenmerkt door een glooiend landschap in het zuidelijke gedeelte van de Eifel ten zuiden van Bitburg, ten noorden van Trier en ten oosten van Luxemburg. Bekende plaatsen hier zijn Bollendorf, Neuerburg, Krautscheid en Körperich. Dit stukje van de Eifel is wat minder toeristisch en zal rustzoekers wat meer aanspreken.

Nürburgring

De Nürburgring is een trekpleister van een heel andere orde. Hier draait alles om racen en adrenaline. Jaarlijks vindt er een formule 1 race plaats. Er is een attractiepark gevestigd en er vindt jaarlijks een groot festival plaats: Rock am Ring. Meer nog is 'de Ring' bekend om de 'Nordschleife'. Dit circuit van ca. 20 km lengte oefent een enorme aantrekkingskracht uit op iedereen die van auto- en motorracen houdt. Je kunt er met eigen auto of motor rondrijden, meerijden met ervaren coureurs of je vergapen aan alles wat er over het circuit raast. De 'Nordschleife' heeft in de loop der jaren mytische vormen aangenomen door alles wat er op racegebied is gebeurd. U vindt de Nürburgring centraal in de Eifel, rondom Nürburg.

De Eifel wordt aan de zuidoostkant, tussen Trier en Koblenz, begrensd door de Moezel. Het gebied langs de Moezel wordt als een afzonderlijke regio beschouwd.

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...