Taalkeuze:
NL DE

Pension of klein hotel in Duitsland

Pensions per Autobahn

B&B, Zimmer Frei of Privatzimmer in Duitsland

Duitsland heeft een rijke traditie van gastvrijheid. In bijna elk dorp zijn wel B&B’s te vinden waar de vermoeide reiziger een bed kan vinden. In Duitsland staat de B&B beter bekend als Privatzimmer of Privatvermieter. Meestal herkenbaar aan het bordje Zimmer Frei dat op de gevel van het huis of aan de weg aangeeft dat u er een kamer met ontbijt kunt huren. Als een verhuurder meer dan 8 bedden aanbiedt, dan wordt er gesproken over een pension. Er zijn nog andere verschillen tussen pensions en Privatzimmer. Deze worden hier besproken.

B&B in Duitsland met Nederlandse eigenaar

Er zijn veel Nederlanders die een B&B in Duitsland beginnen. Hoewel ze zich een B&B noemen, zijn de meeste B&B’s volgens de Duitse maatstaven eigenlijk een pension. Maar aan dat onderscheid stoort niemand zich. Veel mensen kiezen voor een B&B in Duitsland met Nederlandse eigenaar omdat het toch een beetje voelt als thuiskomen, een stukje Nederlandse gezelligheid in den vreemde! Het voordeel van een Nederlandse eigenaar is uiteraard dat u zich eenvoudig verstaanbaar kan maken, wat vaak door gezinnen met kinderen extra gewaardeerd wordt. Bovendien is het gewoon gezellig en interessant om van de Nederlandse eigenaar te horen hoe het is om in Duitsland te wonen en tips te krijgen over bezienswaardigheden. Op Zimmerfrei.nl kunt u filteren op B&B’s in Duitsland met een Nederlandse eigenaar.

B&B langs de snelweg in Duitsland

Veel reizigers zoeken naar een B&B langs de snelweg in Duitsland voor een tussenstop op weg naar het Zuiden van Europa. Zimmerfrei.nl is specialist op het gebied van voordelige B&B’s in Duitsland. We kennen er veel, met name langs de snelweg. De meeste B&B’s hebben we zelf bezocht; veel eigenaren kennen we persoonlijk. U kunt een B&B eenvoudig boeken en als u bepaalde wensen heeft dan helpen we u graag bij uw boeking.

B&B reserveren zonder creditcard

Een B&B kunt u bij Zimmerfrei.nl reserveren zonder creditcard. We vinden het belangrijk dat u kunt reserveren zonder creditcard, omdat het voor veel gasten toch niet helemaal veilig voelt om creditcardgegevens achter te laten bij het boeken van een B&B. Het is bovendien ook helemaal niet nodig.

B&B in de Eifel, langs de Moezel en in het Sauerland

Op Zimmerfrei.nl vindt u vele B&B’s in de populaire vakantiegebieden van Duitsland. Met name in de Eifel, langs de Moezel en in het Sauerland zijn er vele te vinden. Kenmerkend voor de B&B’s in Duitsland zijn de informele sfeer, de oprechte gastvrijheid en schappelijke kamerprijzen. De meeste B&B's met een Nederlandse eigenaar vindt u in het Sauerland. De meest voordelige B&B's vindt u in de Eifel en langs de Moezel vindt u veel B&B's bij een wijngaard.

Pensions in DuitslandFilter pensions op locatieFilter pensions op eigenschappen

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...