Taalkeuze:
NL DE

Voor een heilzame vakantie!

Kom onthaasten in de Ammergauer Alpen, waar de oorspronkelijke natuur een heilzame werking heeft op lijf en leden. Ontspan in een kruidenbad of bergmodderbad en kom weer helemaal tot rust. Hier vindt u culturele veelzijdigheid en artistieke tradities, zoals de fraaie gevelschilderingen die in elk dorp te vinden zijn en het ambachtelijke houtsnijwerk. ’s Winters zijn het met name de lauflaufers die hier aan hun trekken komen. De Ammergauer Alpen bieden maar liefst 300 km aan loipes! Jaarlijks vindt elk eerste weekend in februari de wereldberoemde ‘König Ludwig Lauf’ plaats waar ca. 4.000 lauflaufers aan meedoen.


Auf dem Pürschling-Bernd Ritschel
© Ammergauer Alpen GmbH, Fotograf: Bernd Ritschel
 
Wie Oberammergau zegt, zegt Passiespelen. Sinds 1634 voeren de inwoners van de plaats elke tien jaar het passieverhaal op. Het heeft de stad wereldfaam bezorgd. Maar Oberammergau staat ook bekend om de wereldberoemde houtsnijders.

Wat de dorpen in de Ammergauer Alpen zo uniek maakt, is de combinatie van een ongerept berglandschap en de vele culturele schatten. Ettal, met zijn wereldberoemde benedictijnenklooster, is een van de grootste trekpleisters in de regio. Van oudsher bereiden monniken hier heerlijke likeuren, die wereldfaam genieten. Bijzonder is ook de kloosterbrouwerij waar de leiding nog altijd in de ervaren handen van monniken ligt. Een waar sprookje is de prachtige kasteeltuin van slot Linderhof op zo’n 12 km van Ettal. Hier liet koning Lodewijk II zijn lievelingsresidentie bouwen.

Wanderer am Kloster Ettal Sebastian Heckelmiller
© Ammergauer Alpen GmbH, Fotograf: Sebastian Heckelmiller

Unterammergau is de toegangspoort tot de imposante bergwereld van de Ammergauer Alpen. Hier vindt u authentieke dorpsromantiek, verweven met de verhalen van de wetsteenmakers van weleer.

Saulgrub is een en al natuur. Hier slingert de rivier de Ammer zich door een 70 m diepe kloof. Dit is het grootste beschermde natuurgebied van Beieren, een plek waar je je al snel in het paradijs waant. Te voet, met de fiets of per kabelbaan kunt u genieten van de vele bergen, velden en bergweiden.

In het uiterste noorden van de Ammergauer Alpen vindt u de WellVital-plaatsen Bad Kohlgrub en Bad Bayersoien met hun geneeskrachtige bergdennen en hoogveengebied, waar alles in het teken staat van natuurlijke genezing: totale ontspanning voor lichaam en geest. Hier doen ze niet aan voorbijgaande trends. Dit is wellness zoals wellness bedoeld is.

Voornaamste activiteiten en uitstapjes:

Winter:
Langlaufen op 300 km loipen. De mooiste loipe, de 50 km lange König-Ludwig-loipe, voert door het idyllische Graswangdal;
Alpineskiën op mooie pistes, 24 km aan geprepareerde afdalingen. Tip voor diepsneeuwfans: Duitslands steilste freerideafdaling bevindt zich op de noordhelling van de Laber;
• Sleeën: 1100 meter lange natuurrodelbaan in Unterammergau, 4,5 kilometer lange rodelbaan bij de Hörnle in Bad Kohlgrub;
• 70 km geruimde winterwandelpaden;
• Overige sport- en vrijetijdsmogelijkheden: Nordic Cruising, sneeuwschoenwandelen, toerskiën, paardenkoetstochten, arrensleetochten, klootschieten op het ijs en schaatsen.

Winter im Ammertal Bergblick-Eberhard Starosczik
© Ammergauer Alpen GmbH, Fotograf: Eberhard Starosczik
 
Zomer:
Wandelen: in de Ammergauer Alpen, het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Beieren, strekt zich een wandelroutenetwerk uit van zo’n 500 km lang;
Fietsen: een 500 km lang fietspadennetwerk verbindt de culturele en landschappelijke schatten van de Ammergauer Alpen. Wie het hogerop wil zoeken, vindt hier tal van trails speciaal voor mountainbikers;
• Klimmen: kabelklimpark in Bad Bayersoien;
• Overige sport- en vrijetijdsmogelijkheden: paragliding, Nordic Walking, zwemmen, vissen, klimmen, gps-tochten en koetstochten.

AA_Wandern_Hauptbild_ueberarb1 Foto Thomas Bichler
© Ammergauer Alpen GmbH, Fotograf: Thomas Bichler

Meer informatie vindt u op de website van Ammergauer Alpen:
Duitstalige website: http://www.ammergauer-alpen.de
De Engelstalige website vindt u HIER.

Hier vindt u de mooiste pensions en herbergen in de Ammergauer Alpen.

Klik op de kaart voor de ligging van Ammergauer Alpen:

Deutschlandkarte

De waardering van zimmerfrei.nl bij Custorate is 8.5/10 gebaseerd op 259 beoordelingen.

Wij zoeken naar beschikbare accommodaties...